VSE za BAZEN in lepši del dneva
  Naročila prejeta do 14 ure odpošljemo še isti dan
Dobrodošli! Lahko se prijavite ali ustvarite račun.
 • Varen nakup
  VAREN NAKUP

  100% garancija

 • Brezplačna dostava
  BREZPLAČNO

  dostavimo nad 50€

 • Svetovanje
  SVETOVANJE

  pri izbiri in nakupu

 • Plačilo ob dobavi
  ENOSTAVNO

  in varno plačilo

Vaša košarica je prazna!

Bayrol - Počasi topne 20g klorove tablete za dezinfekcijo s klorom

BAYROL Počasi topne 20g KLOROVE TABLETE
BAYROL Počasi topne 20g KLOROVE TABLETE BAYROL Počasi topne 20g KLOROVE TABLETE
Proizvajalec: Bayrol
Šifra: 5531100
Razpoložljivost: Na zalogi
Cena:
18,30€
Brez DDV: 15,00€

Dezinfekcija vode s klor tabletamiDezinfekcija bazenske vode z malimi klor tabletami - Zakaj male počasi topne tablete?

Da se v bazenu ne bi razvile alge, škodljive bakterije, ali pa je voda postala motna, je potrebno povečati nivo klora in/ali dodajati še tudi druga sredstva. Klorove tablete imajo podobno funkcijo kot bi vsak dan po malem dodajali klor, a se ta kontrolirano dozira sam s topljenjem tablete. Učinkovitost dezinfektorja je odvisna od kislosti/bazičnosti vode oz. njene pH vrednosti, zato je potrebno pH uravnavati med 7.0 in 7.4. Da bo dezinfekcija učinkovita, pripravite vodo po ustreznih korakih: Vzdrževanje vode v 5 korakih

Počasitopne 20g klorove tablete se uporabljajo za kloriranje bazenske vode od 7-10 dni. Imajo zelo podobno funkcijo in učinkovitost kot velike počasitopne klorove tablete Bayrol Chlorilong, le da so v obliki 20g tablet, primerne za manjše bazene ali whirlpoole. 
Za razliko od klor granulata se tablete položi v skimer ali posebno posodo (plavajoči dozator) za doziranje klora. V primeru, da je potrebno vodo dodatno klorirati in izvesti intenzivno sunkovito kloriranje, se lahko to izvede z uporabo obeh sredstev. Pri tem se klor granulat doda neposredno v vodo bazena, tablete pa v skimer ali dozator. Pri tem se držite na embalaži navedenih receptov, da ne predozirate količine klora, saj lahko prosti klor v vodi deluje agresivno na kožo in oči. 

Klorove tablete delujejo kot dezinfektor proti bakterijam, glivicam in virusom ter razgrajujejo organske nečistoče, ki povzročajo kalnost vode. Tablete so za dezinfekcijo bazenske vode, za konstantno kloriranje, uničevanje bakterij in stabilizacijo vsebnosti klora. Omogočajo konstantno sproščanje klora v bazensko vodo (A.P.O.® Tehnologija). Za kristalno čisto vodo in preprečitev poškodb površine bazena uporabljajte le priporočljiva sredstva.

Ne vsebujejo apnenca, so pH nevtralene in se popolnoma razgradijo. Primerne so za uporabo v vseh trdotah vode, ter pripomorejo k stabilizaciji prostega klora v vodi. Tablete klora vsebujejo sredstvo, ki preprečuje prehitro razgradnjo pri višjih temperaturah in močnem soncu. Vsebujejo tudi stabilizator kloza za počasno raztapljanje

Priporočljivo doziranje:
Dodajte 20g tableto na 1-3 m3 vode, za 7-10 dni. (Opomba: hitrost raztapljanja lahko variira in je odvisna od časa delovanja črpalke, temperature vode in obremenitve kopalcev). Tablete dajte v skimer ali posebno posodico za doziranje klora (mali plavajoči dozator). Primerne so za uporabo v manjših bazenih z vsemi vrstami filtrov.

OPOZORILO:
Klor ob stiku s kislinami sprošča strupen plin in povzroča opekline ter je izredno strupen za vse vodne organizme!

S1/2: Izdelek hranite izven dosega otrok, pod ključem.
S25: Preprečite neposreden stik s kožo.
S26: Če pride snov v oči, jo takoj izperite z obilo tekoče vode.
S39: Pri uporabi izdelka nosite zaščitna očala/zaščito za obraz.
S46: Če pride do zaužitja izdelka ne izzivajte bruhanja. Ponesrečenca prenesite na svež zrak in mu dajte piti veliko vode! Takoj poiščite zdravniško pomoč, zdravstvenemu osebju pa pokažite embalažo ali etiketo, da bodo znali hitro in pravilno ukrepati.
S56: Po uporabi odstranite snov in embalažo kot nevaren odpadek.

Informativni varnostni list proizvajalca Bayrol v angleškem jeziku v .pdf formatu.

Napišite mnenje

Ime:Vaše mnenje:

Opomba: Uporaba HTML kode ni dovoljena!

Ocena:Slabo           Dobro

V spodnje polje prepišite varnostno kodo s slike: