VSE za BAZEN in lepši del dneva
  Naročila prejeta do 14 ure odpošljemo še isti dan
Dobrodošli! Lahko se prijavite ali ustvarite račun.
 • Varen nakup
  VAREN NAKUP

  100% garancija

 • Brezplačna dostava
  BREZPLAČNO

  dostavimo nad 50€

 • Svetovanje
  SVETOVANJE

  pri izbiri in nakupu

 • Plačilo ob dobavi
  ENOSTAVNO

  in varno plačilo

Vaša košarica je prazna!

Bazeni in bazenska oprema

Nasveti za čiščenje bazena
Spomladansko čiščenje bazena Po zimskem spanju je vaš bazen spomladi po vsej verjetnosti poln raznih smeti, listja in ostale navlake. Tudi če je bil ustrezno prekrit, je potrebno bazen temeljito očistiti, napolniti z vodo, jo kemično uravnotežiti in pripraviti za poletno čofotanje. Tukaj je nekaj praktičnih nasvetov kako se lotiti priprave, ki vam bodo delo morda olajšali in skrajšali. Nasveti za spomladansko čiščenje bazena ne določajo vrstnega reda po katerem se lotite čiščenja. Postopek..
Komentarjev: 2
Preberi
Prezimovanje bazena
Priprava bazena na zimo S pripravo zunanjega bazena na prezimovanje si olajšamo otvoritev kopalne sezone ob začetku toplega vremena. Tako bazen zaščitimo pred poškodbami in zmrzaljo, izognemo pa se tudi zeleni vodi. V primeru, da ste se odločili pustiti zunanji bazen v zimskem času napolnjen z vodo, vam priporočamo, da se držite opisanih korakov in uporabljate prezimovalne izdelke, s katerimi boste preprečili kopičenje oblog in nastanek alg. Kako se lotiti priprave bazena na prezimovanje? ..
Komentarjev: 0
Preberi
Pregrinjala za bazen
Verjetno ni potrebno posebej pojasnjevati, da so pregrinjala za bazene koristna na več načinov. Več besed pa verjetno lahko namenimo temu, kakšno naj pokrivalo bilo. Če povem čisto preprosto je lahko prekrivalo za bazen navaden, velik kos plastificiranega blaga. Ampak verjetno z navadnim kosom plastike, kupljenim v prvi trgovini s tehnično in gradbeno opremo, ne bo najboljša izbira za vaš bazen. Zakaj? V čem se torej pregrinjala za bazene razlikujejo od navadnega kosa plastike? Zakaj uporabl..
Komentarjev: 0
Preberi
Idealna temperatura vode v bazenu
Poletje nas spet razvaja z vročimi temperaturami in če se že ne hladimo ob bazenu, pa na televiziji spremljamo naše plavalce. Ob tem se mi je porodilo vprašanje ali so temperature v bazenih podrejene kakšnim pravilom in kakšna je pravzaprav tista idealna temperatura za plavanje. Zame je pravšnja tista, da me ne zazebe ko stopim v vodo, pa se vendarle še vedno ohladim, kljub tej neznosni poletni vročini. 1. Pravilna temperatura v tekmovalnih bazenih Hitro sem ugotovila, da za plavalna tekmo..
Preberi
Klorove male in velike tablete
Večina lastnikov bazenov dezifincira in higiensko vzdržuje vodo v bazenu s klor tabletami, saj so predstavljajo cenovno ugodno rešitev, postopek kloriranja bazenske vode pa je nezapleten. Klor za vzdrževanje bazenske vode je v različnih oblikah, kot npr. v palčkah, granulah, a najbolj priljubljen je v obliki okroglih tabletk. Poznamo male klorove tablete in velike klorove tablete, njihova naloga pa je boj proti algam, bakterijam in glivicam v bazenu, ki se razvijajo zaradi organskih nečistoč...
Komentarjev: 0
Preberi
Cenik bazenske opreme in poliesterskih bazenov
Zaradi preglednosti v spletni trgovini ne objavljamo nekaterih bolj specifičnih izdelkov, zato smo se odločili, da vam celotni nabor izdelkov na področju bazenov ponudimo v interaktivnem katalogu, ki vsebuje tudi cenik. Upamo, da vam bo naš katalog v pomoč pri iskanju prave opreme ali izdelka za vaš bazen, vsekakor pa se bomo na podlagi vaših povratnih informacij potrudili najbolj iskane izdelke ponuditi tudi v naši spletni trgovini.   Cenik bazenske opreme Katalog bazenske oprem..
Komentarjev: 0
Preberi
Oprema za bazene
Verjetno si vsak od nas želi, da bi imel hišo, velik vrt (belo ograjo, dva in pol otroka in psa....) in bazen. Ali pa se ga vsaj ne bi branili! Vendar, ko pričnemo razmišljati o tem, da bi si zgradili svoj sanjski bazen (ali vkopan ali tak, ki stoji na tleh), moramo pred tem premisliti mnogo stvari. Večkrat smo že pisali o tem ali bazensko vodo dezifincirati s klorom ali modernejšim aktivnim kisikom. In vsi vemo že mnogo o raznih pregrinjalih (solarnih, navadnih ali pa takih, ki ščitijo bazen tu..
Komentarjev: 2
Preberi
Težave z vodo v bazenu se pojavijo če voda ni mehansko ali kemično pravilno vzdrževana. Mehansko čiščenje vode se opravlja s čistilnimi napravami, za kemično čiščenje pa vodi doodajamo sredstva za vzdrževanja bazenske vode. Največ vprašanj in napak se se pojavlja prav pri kemični pripravi vode, zato se bomo v tem članku posvetili prav temu.  Kemična priprava bazenske vode je v osnovi sestavljena iz 5 korakov: 1. analiza bazenske vode in uravnavanje pH vrednosti, 2.&nbs..
Komentarjev: 0
Preberi
Klor granulat
Klor granulat je vrsta suhega klora, ki se uporablja pri postopku vzdrževanja bazena (dezinfekcija). Klor oz. kalcijev hipoklorit, je v namen dezinfekcije vode v obliki granul ali tablet. V obeh oblikah je se zaradi hitre topnosti zelo učinkovit pri razkuževanu in uničevanju bakterij v kopalnih bazenih.   Različne vrste klor granulata Di-klor granulat Di-klor granulat je klor granulat, ki se uporablja za dezinfekcijo bazenske vode. Ima okoli 62% prostega klora, ..
Komentarjev: 1
Preberi
Pregrinjalo za bazene - Kaj morate vedeti
Poletje se nezadržno bliža in vse večkrat pomislimo na morje, plavanje in poležavanje ne soncu. Kopalna sezona se za lastnike bazenov počasi že začenja in potrebno je poskrbeti za nemoteno čofotanje na vrtu. Da bo bazen pripravljen na prve kopalce je potrebno opravit pregled in morda celo servis opreme, zagotovo pa temeljito očistiti bazen. Tisti, ki imajo kvalitetna zimska pregrinjala za svoje bazene, imajo sedaj mnogo, mnogo manj dela. Poleg tega je njihov bazen tudi bolj o..
Komentarjev: 3
Preberi
Priprava bazena na kopalno sezono
Kdaj pripraviti bazen na kopalno sezono Priporočljivo je, da se spomladansko čiščenje zunanjega bazena opravi še preden se pričnejo vroči dnevi. Praviloma je to koncem meseca Aprila ali v začetku meseca Maja. Bazen se očisti in pripravi na kopalno sezono zaradi segrevanja vode v bazenu, še posebej pri tistih, ki so pokriti z zaščitno folijo ali bazensko streho. Prvi spomladanski sončni žarki namreč kar hitro segrejejo vodo v bazenu. S porastom temperature pa se povečajo tudi aktivnosti i..
Komentarjev: 0
Preberi
Dopust, sonček in bazen
Le kdo ne sanja o šončnem vremenu v času počitnic, uživanju v vodi in druženju z najbližjimi. Turistična agencija vam sonček ne more zagotoviti na vašem letnem dopustu, zato je domač bazen pravi privilegij, ki ga uživajo vsi člani družine. Je prostor za druženje, razvedrilo, rekreacijo, igro in tudi sprostitev. Vse kar na potovanjih drago plačamo in le s težavo izkoristimo, nam je ob domačem bazenu na voljo vsak dan in to brez dodatnih plačil, gneče na plažah in dolgih potovanjih. Za uživanje ob..
Komentarjev: 0
Preberi
Kakšen bazen je najboljša izbira za domačo uporabo?
Oblika in velikost bazena sta pomembni, ko se odločamo, zakaj bi bazen radi imeli, pa tudi za vključitev bazena v okolje vrta in hiše.  Oblika bazena in njegov namen Najpogosteje srečujemo bazene kvadratne, pravokotne, okrogle, elipsaste ali ledvičaste oblike. Lahko pa je bazen povsem nepravilne, razgibane oblike. Pomembno je seveda vedeti, kakšna bo osnovna namembnost bazena. Če bomo bazen uporabljali tudi za rekreacijo, bomo to skušali doseči z obliko. Takšni bazeni so navadno daljš..
Komentarjev: 0
Preberi
Se splača imeti doma bazen?
Bazen doma si zgradimo za lastno zadovoljstvo; zaradi uživanja v vodi, zdravega življenja, nekateri tudi zaradi statusa v družbi. Lahko bi rekli, da je bazen predvsem družaben kraj, saj se v in ob njem v prostem času zbiramo in družimo. Družine, ki že imajo bazen, večinoma zagotavljajo, da je bila naložba vanj med bolj koristnimi za dobro počutje vseh članov družine, saj hitro postane prostor, kjer se srečuje in velik del prostega časa v radosti preživlja staro in mlado. Vsak si ob vodi najde sv..
Preberi
Klorove tablete
Bazen je odličlen dodatek vašemu domu, ki se še posebej prileže v vročih poletnih dneh, ko imate občutek, da vas nič ne more ohladiti in osvežiti. Ne glede na velikost in vrsto bazena pa moramo vedno poskrbeti za pravilno vzdrževanje bazena v katerem mora biti čista in kemijsko uravnovešena voda. V naši rubriki Vse o bazenih, smo že dosti pisali o različnih metodah priprave in vzdrževanja bazenske vode, a se tokrat osredotočimo na najbolj razširjeno metodo z uporabo klorovih tablet. Klorove t..
Komentarjev: 0
Preberi
Klor za dezinfekcijo vode v bazenu
Bazen je velika pridobitev za vsak dom, še posebej če so v družini otroci in navdušeni plavalci. Da boste maksimalno uživali ob in v vašem domačem bazenu, pa morate poskrbeti za ustrezno vzdrževanje bazena in bazenske vode. Bistveno je, da redno preverjate kakovost vode in vzdržujete ustrezno kemijsko razmerje, ki preprečuje nastajanje alg in drugih bakterij v vašem bazenu. Za dezinfekcijo vode v domačem bazenu se zaradi preproste uporabe in cenovne ugodnosti najpogosteje uporablja klor. Klor..
Komentarjev: 2
Preberi