VSE za BAZEN in lepši del dneva
  Naročila prejeta do 14 ure odpošljemo še isti dan
Dobrodošli! Lahko se prijavite ali ustvarite račun.
 • Varen nakup
  VAREN NAKUP

  100% garancija

 • Brezplačna dostava
  BREZPLAČNO

  dostavimo nad 50€

 • Svetovanje
  SVETOVANJE

  pri izbiri in nakupu

 • Plačilo ob dobavi
  ENOSTAVNO

  in varno plačilo

Vaša košarica je prazna!

Pregrinjala za bazen

Pregrinjala za bazen

Verjetno ni potrebno posebej pojasnjevati, da so pregrinjala za bazene koristna na več načinov. Več besed pa verjetno lahko namenimo temu, kakšno naj pokrivalo bilo. Če povem čisto preprosto je lahko prekrivalo za bazen navaden, velik kos plastificiranega blaga. Ampak verjetno z navadnim kosom plastike, kupljenim v prvi trgovini s tehnično in gradbeno opremo, ne bo najboljša izbira za vaš bazen. Zakaj?
V čem se torej pregrinjala za bazene razlikujejo od navadnega kosa plastike?

Zakaj uporabljamo pregrinjala za bazene?

Dobra pregrinjala na prvem mestu preprečijo izhlapevanje vode. Poleg tega termalna pregrinjala pomagajo ohranjati temperaturo vode. S tem lahko stroške ogrevanja zmanjšajo za 50-70%! Pregrinjala ščitijo bazen tudi pred nečistočami in smetmi, ki jih nanese veter. Dobro pregrinjalo lahko zaščiti tudi pred tem, da v bazen pade otrok ali domača žival, kar lahko prepreči kakšno hujšo nesrečo. Pregrinjalo zmanjša tudi strošek čiščenja in porabo kemikalij. Posebna pregrinjala pa uporabljamo tudi za prezimovanje bazenov. Pozimi je dobra izbira pregrinjala za bazene še toliko bolj pomembna, saj je bazen potrebno dobro zaščititi pred hladnimi temperaturami.

Pregrinjala, ki jih uporabljamo med kopalno sezono

Pregrinjala za bazene, ki so narejena prav za to, so iz posebnih, prilagojenih materialov. So UV-odporna, lahko so prozorna ali barvna, mehurčkasta ali ravna. Trenutno so zelo popularna tako imenovana mehurčkasta pregrinjala. So cenovno zelo dostopna, hkrati pa dobro ohranjajo temperaturo vode v bazenu. Precej dobro skrbijo tudi za to, da v našem bazenu ne konča preveč smeti, ki jih nanese veter. Njihova življenska doba pa je nekoliko krajša.

Pri izbiri primernega pregrinjala moramo razmisliti tudi o tem kako ga bomo na bazen namestili. Lahko to počnemo ročno, ali pa avtomatsko, možno pa je tudi pol avtomatsko-pol ročno. Avtomatični navijalci pregrinjal za bazene so lahko ročni, lahko pa jih poganja električni motor. Seveda si vsi želimo čim manj dela, tako da so avtomatični sistemi prekrivanja bazenov zagotovo najboljši. Žal pa seveda tudi najdražji, tako da se boste pri tem morali sami odločiti, kaj je za vas najbolje.

Kako uporabljamo pregrinjala v času kopalne sezone

Najbolje je, da pregrinjalo odstranite z bazena tik pred kopanjem in ga takoj po končanju kopalnega dne čim prej znova namestite. Vrsta pregrinjala, pa tudi podnebje in ,še bolj, dejansko vreme, zelo vplivajo na to, kako uspešno je pregrinjalo pri ohranjanju toplote vode in s tem zmanjšanju stroškov. Tanjša pregrinjala tudi ne nudijo zaščite pred tem, da v bazen pade domača žival ali otrok. V primeru, da imate manjše otroke je smiselno kupiti nekoliko močnejše pregrinjalo, ki služi tudi kot idealna zaščita pred morebitnimi nesrečami te vrste.

Pregrinjala za prezimovanje bazena

Ne glede na to kakšen je vaš bazen (vgrajen ali pa stoji na površini), investicija v dobro pregrinjalo za prezimovanje se vam bo vedno zelo obrestovala. Zima, nizke temperature, neurja, veter in zmrzali lahko povzročijo ogromno škode na vašem bazenu. Dobro pregrinjalo pa bo tako škodo preprečil. Izbiri primernega pregrinjala za vaš bazen posvetite vsaj toliko časa, kot ste ga posvetili izbiri vašega bazena.


Vprašanja ali komentarji na članek "Pregrinjala za bazen"

Pošljite nam vaše vprašanje ali komentar

Vaše Ime:


Vaše vprašanje ali komentar:Note: HTML koda se ne prenaša!

Vpišite kodo v polje spodaj: