VSE za BAZEN in lepši del dneva
  Naročila prejeta do 14 ure odpošljemo še isti dan
Dobrodošli! Lahko se prijavite ali ustvarite račun.
 • Varen nakup
  VAREN NAKUP

  100% garancija

 • Brezplačna dostava
  BREZPLAČNO

  dostavimo nad 50€

 • Svetovanje
  SVETOVANJE

  pri izbiri in nakupu

 • Plačilo ob dobavi
  ENOSTAVNO

  in varno plačilo

Vaša košarica je prazna!

Nasveti za čiščenje bazena

Nasveti za čiščenje bazena

Spomladansko čiščenje bazena

Po zimskem spanju je vaš bazen spomladi po vsej verjetnosti poln raznih smeti, listja in ostale navlake. Tudi če je bil ustrezno prekrit, je potrebno bazen temeljito očistiti, napolniti z vodo, jo kemično uravnotežiti in pripraviti za poletno čofotanje. Tukaj je nekaj praktičnih nasvetov kako se lotiti priprave, ki vam bodo delo morda olajšali in skrajšali.

Nasveti za spomladansko čiščenje bazena ne določajo vrstnega reda po katerem se lotite čiščenja. Postopek in korake priprave bazena na kopalno sezono smo opisali v članku: Priprava bazena na kopalno sezono.

1. Čiščenje bazena

Očištite vse naprave, predvsem za filtriranje, pripravite vse kemikalije, ki jih boste potrebovali in odstranite vse zamaške, ki ste jih morda namestili pred zimo. Pri tem lahko bazen ostane kar pokrit, če je bil prekrit do sedaj.

2. Napolnite bazen

Bazen napolnite do primerne količine vode. V primeru, da ste v bazenu pustili vodo čez zimo (kar je priporočljivo), potem samo dodajte toliko vode, da bo njena višina spet ustrezna za kopanje. Ponovno preverite, da so vsi filtri (ne glede na vrsto, ki jo uporabljate) čisti.

3. Testirajte vodo v bazenu

Dobra ideja je, da vašo vodo testirajo strokovnjaki. Tukaj lahko malo pogoljufate in vzorec vode nesete k prodajalcu bazenske opreme, kjer vam jo ponavadi testirajo zastonj oziroma kot uslugo ob vašem nakupu. In glede na to, da ob začetku sezone zagotovo potrebujete nekaj bazenskih potrebščin, poskusite to združiti tudi s testiranjem vaše vode, saj boste tako zares trdno prepričani, da je primerna za kopanje.

4. Uravnoteženje kemikalij

Pomembno je, da so kemikalije v bazenu pravilno uravnotežene in v primernih količinah. To lahko storite glede na test iz prejšnje točke, ali pa tudi glede na teste, ki ste jih opravili sami. Pa na hitro preglejmo kaj je pri tem najbolj pomembno: pH vrednost mora biti med 7,2 in 7,4. Alkalnost med 80 in 120. Trdnost kalcija mora biti med 150 ppm do 250 ppm (kar pomeni delčkov na miljon). In količina klora mora biti od 1 ppm do 3 ppm. 

5. Počakajte da se voda v bezenu zbistri (očisti)

Nikar s kopanjem ne začnite takoj. Celoten proces čiščenja vode lahko traja tudi do enega tedna. Pri tem je pomembno, da filtre res očistite vsak dan. Šele, ko je voda res spet popolnoma bistra in čista (lahko preverite tudi z domačim testom) odstranite pregrinjalo in začnite s poletnimi užitki.

6. Dodatno čiščenje bazena

Sedaj ko ste odstranili pregrinjalo, je potrebno očititi še večje nanošene smeti, kot so listi in podobno. To lahko storite ročno, še bolje pa s sesalcem, ki je namenjen prav temu.

7. Vzdževanje bazena preko sezone

Preko poletja, oziroma kolikor pač traja vaša kopalna sezona, ne pozabite na čiščenje filtra, redno testiranje vode in pa odstranjevanje napadlih smeti.

Sedaj pa le izkoristite tople pomladne dni, pripavite vaš bazen in se naplavajte kolikor je to le mogoče.


Vprašanja ali komentarji na članek "Nasveti za čiščenje bazena"
VSE-za-BAZEN - 18/04/2016

Čistilo, ki ga ponujamo mi za čiščenje roba in tal bazena je BORDNET 1l na pumpico. Le to čistilo se uporablja v primeru organske umazanije: črn, masten rob,... To čistilo je primerno za čiščenje celotnega bazena, v kolikor se na stenah ali tleh bazena ni nabral vodni kamen. Takrat je potrebno uporabiti čistilo DELICLEAN 1l.
Ličen - 18/04/2016

Iščemo čistilo za čiščenje roba bazena in poda bazena. Zaželjeno čistilo: a. RANDREIIGER I b. BODENREINIGER. Najraje v tekočini po 1l. Vidimo da imate Bordent čistilo v spreju. Ali je to primerno tudi za pod bazena, ali imate kaj drugega.

Pošljite nam vaše vprašanje ali komentar

Vaše Ime:


Vaše vprašanje ali komentar:Note: HTML koda se ne prenaša!

Vpišite kodo v polje spodaj: