VSE za BAZEN in lepši del dneva
  Naročila prejeta do 14 ure odpošljemo še isti dan
Dobrodošli! Lahko se prijavite ali ustvarite račun.
 • Varen nakup
  VAREN NAKUP

  100% garancija

 • Brezplačna dostava
  BREZPLAČNO

  dostavimo nad 50€

 • Svetovanje
  SVETOVANJE

  pri izbiri in nakupu

 • Plačilo ob dobavi
  ENOSTAVNO

  in varno plačilo

Vaša košarica je prazna!

Kdaj menjati pesek v filtru?

Kdaj menjati pesek v filtru?

Da bo vaš bazen zares čist in dobro vzdrževan je potrebno tudi redno menjavati pesek v vašem čistilnem filtru. Priporočamo, da pesek menjate vsaj vsakih pet let, seveda pa je pri tem potrebno upoštevati tudi samo obremenitev filtra. Obsikali smo že stranke, ki peska v filtru niso menjale že 20 ali več let, ker sploh niso vedele, da je v filtru pesek, ki ga je potrebno po določenem času zamenjat. Filter je sicer še vedno delal, a je seveda njegova učinkovitost bila močno zmanjšana.

Nov pesek za peščene filtre je zmleti na velikost 0,45-0,55 mm in je zelo grob - z ostrimi robovi. Prav ta hrapavost je tisto, kar naredi pesek učinkovit pri filtriranju delcev umazanije v vodi. Z filtriranjem vode se ta hrapavost zgladili in postanejo gladki. Podobno kot kamni v potoku, ki se zgladijo s časom. Tako začne padati učinkovitost vašega peščenega filtra, kar pomeni, da mora voda v bazenu bolj pogosto krožiti skozi filter, da bi dosegli enako čistočo. Slabšo delovanje peščenega filtra opazimo tudi pri povečani količini uporabe kemikalij, kar posledično pomeni tudi povišanje stroškov vzdrževanja bazena. S povečanjem obrabe peska v peščenem filtru tudi umazanija začne prodirati globje v filter in se je z normalnim načinom izpiranja filtra ("Backwash") ne da povsem odstraniti.


Vprašanja ali komentarji na članek "Kdaj menjati pesek v filtru?"
Remax - 11/06/2014

Posredujte nam podatke o filtru (model in tip), da vam lahko predlagamo količino in tip peska za vaš peščeni filter.
Nenad - 11/06/2014

Kako veš koliko peska potrebuješ in kakšnega? Naletel sem na več strani, ki nudi različne peske za filtre - vsaj barve so drugačne.

Pošljite nam vaše vprašanje ali komentar

Vaše Ime:


Vaše vprašanje ali komentar:Note: HTML koda se ne prenaša!

Vpišite kodo v polje spodaj: